Kai's gitarside

GITARER

 

Hva er en god gitar?

 

Alle mine gitarer

 

  Akkustiske:

Gibson Songwriter STD

Gibson J-45

Ovation Legend

 

  Klassisk:

Camps SP6

 

  Elektiske:

Les Paul Std

Hohner HS35

Tokai "Strat"

Min "Telecaster"

Rengjøring

 

Gitaren vil yte sitt beste, og alltid være vakker å se på, dersom du holder den ren.Dette er enkelt og bør gjøres ofte. Bruk en ren tørr bomullsklut (UTEN syntetiske tilsetninger - de kan nemlig ta knekken på lakken) og tørk av gitaren etter hver gang du har brukt den. Gi spesiell oppmerksomhet til strengene! På denne måten holder du vekk alt det fettet som fingrene dine legger igjen på instrumentet. Spiller du lenge blir du svett - og dermed setter du igjen mye fett på strenger, gripebrett og kropp. For det første gjør dette at strengene fort blir døde i lyden, og for det andre setter du igjen rester på gripebrettet - noe som selvfølgelig fører til at neste gang du bytter strenger.... akkurat - de blir dårlige med en gang! nDersom gitaren har vært brukt en stund uten å blitt tørket av foreslår jeg følgende "renselsesprosess":

 

For lakkerte deler:

Lakkerte deler kan enklest "vaskes"  ved at du tar en sprutflaske med vann og en dråpe zalo. Sprut vann på en klut og tørk av. IKKE sprut direkte på gitaren!

Eller kjøp f.eks. Martin Guitarpolish, den er meget god.

OBS!: Bruk aldri noe som inneholder silikon på gitaren. Det gjør det umulig å reparere den! Lim fester ikke på silikon!!!

 

Gripebrettet:

Lemon oil er et anerkjent og godt produkt til å rense gripebrettet med.

Ta strengene av gitaren - spray på, tørk av og gni inn litt glans i instrumentet. Sett deretter på nye strenger igjen.