Kai's gitarside

GITARER

 

Hva er en god gitar?

 

Alle mine gitarer

 

  Akkustiske:

Gibson Songwriter STD

Gibson J-45

Ovation Legend

 

  Klassisk:

Camps SP6

 

  Elektiske:

Les Paul Std

Hohner HS35

Tokai "Strat"

Min "Telecaster"

TOKAI STRATOCASTER
Jeg har hørt at Tokai Strats er meget populære i dag på grunn av treverket og det fine håndverket. Når jeg kjøpte den i 1984, kostet den mye mindre enn en original Fender. Jeg var student på den tiden, så det var prisen som avgjorde for meg.
Desverre har jeg slipt bort merket på headstocken - tenkte vel at ikke alle skulle se at det IKKE var en Fender, men har et bilde av den med logoen på. Her står det : Tokai Goldstar sound, og den har L24219 gravert inn i platen nederst på halsen - serienummer?.

Senere har jeg byttet alle tre mikrofonene med Saymor Duncans tidlige Strat modeller - de med poler som ikke er like høye. Schaller stemmeskruer gjør den lett å stemme - og han holder seg stemt også - mye på grunn av at jeg aldri bruker tremolo armen, og har alle fem fjærene på for få mest mulig sustain. Det er greit med en "Strat" -  alle deler kan enkelt skiftes ut, den tåler enhver behandling, og den gir alle former for elektrisk gitarlyd.
 
Tokai produserte gitarer for Fender en tid på begynnelsen av 80-tallet, mest for det japanske markedet, men også deler til det amerikanske. Problemet var at de lagde gitarer med sin egen logo som var helt like Fender sine - og til en brøkdel av prisen Fender forlangte. Dette kunne ikke fender leve med. Disse modellene kalles i dag for "lawsuit strats".

Da disse gitarene ikke lenger produseres gikk det lang tid før jeg fant noen web side om dem. Men jeg har funnet at mange web-butikker (mest i USA) selger dem brukt, og alle skryter av hvor gode de er... Tokai er tilbake på markedet med nye modeller og en egen webside - se egen link til venstre....

En artig side om Tokai gitarer er The Tokai Registry som førsøker å finne ut mest mulig om Tokai gitarer. Mange er registrert her, og det er tydelig mange som har interesse for disse gitarene. Se linken til venstre. (Ikke ta alt her for god fisk, som alltid - vær kildekritisk!) I følge det jeg kan finne her er min gitar en Goldstar Sound replika Fender 1960-1964 modeller. Det stemmer med L-nummeret bak og logoen slik den var.

(Klikk på bildene for større versjoner )