Kai's gitarside

GITARER

 

Hva er en god gitar?

 

Alle mine gitarer

 

  Akkustiske:

Gibson Songwriter STD

Gibson J-45

Ovation Legend

 

  Klassisk:

Camps SP6

 

  Elektiske:

Les Paul Std

Hohner HS35

Tokai "Strat"

Min "Telecaster"

Hohner HS 35

Her har jeg skaffet meg en "335" type gitar. Thinline, sunburst, f-hull, innlagt sustainblokk og lyd som en ekte 335 skal ha. Gitaren er ikke veldig vanlig - det er vanskelig å finne eksemplarer av denne på nettet. Det ser ut som om Hohner lager små serier av gitarer i Korea/Kina med en kvalitet som er helt topp. På HarmonyCentral blir disse gitarene betegnet som "den meste gjemte hemligheten av gode utenlandske gitarer".  En person der sier han eier en Gibson 335 og en Ibanez Artstar AS80 og at Hohner gitaren, med unntak av elektronikken, hevder seg godt i selskapet.

Det kan jeg si meg enig i. Gitaren er meget lettspilt, uten at jeg har trengt å justere den. Båndene er faktisk helt glatte og uten spisse kanter i endene - en av de meget få gitarene jeg har hatt i hus (med unntak av Gibson) som jeg ikke har tengt å avrunde båndendene på.

 

Jeg har satt på GoldenAge mikrofoner fra StewMac med Alnico 5 magneter og nye portmeter - det ga gitaren nytt liv, og den sedvanlige ullene lyden i billige Koreapickuper ble med ett borte. Nå låter det fantastisk PAF lyd fra 50 tallet av gitaren.

 

Det flotte med 335 modeller er at du kan bruke dem både som elektrisk gitar og spille på dem omtrent som om de er hel-akkustiske - meget anvenelige gitarer.

 

Jeg kjøpte gitaren i oktober 2010 - den er antagelig laget på begynnelsen eller midten av 2000 tallet.

(Klikk på bildene for større versjoner)