Kai's gitarside

GITARER

 

Hva er en god gitar?

 

Alle mine gitarer

 

  Akkustiske:

Gibson Songwriter STD

Gibson J-45

Ovation Legend

 

  Klassisk:

Camps SP6

 

  Elektiske:

Les Paul Std

Hohner HS35

Tokai "Strat"

Min "Telecaster"

Camps SP-6

Denne gitaren er en håndbygd gitar fra det lille firmaet Camps fra Porqueres, Spania. Cedertre i lokket, Rosentre i sider og bakstykke. Heltre alt sammen, naturligvis. Det var Tusq i sadelen, men den fungerte ikke etter at jeg justerte den, så jeg laget en ny av bein. Har også laget ny stol av bein. Artig å endelig få en klassisk gitar som virkelig er klassisk. Den er så rett fram at det er nesten kjedelig, men er vakker i sin enkelthet - treverket er nydelig, og for en lyd!

Modellen er den billigste av Consert modellene de har. Perfekt for en som ikke er klassisk gitarist, men som spiller litt klassiske stykker og ellers bruker gitaren i vise-sjangeren.

 

Har satt i en K&K mini-classic mikrofon i denne gitaren. Dette er det mest naturtro pickupsystemet jeg har prøvd! Uten preamp gir de fire små mikrofonene som er limt inn under lokket - rett under sadelen - like mye lyd som andre systemer med preamp. Enkel volumkontroll i lydhullet kan settes inn om man vil. Jeg bruker den ikke da den kan gi brumming på enkelte anlegg siden det ikke er preamp montert. Outputen er likevel så stor at jeg bare bruker volumpedalen i stedenfor. Ikke noe skjæring i gitarkroppen - ingen modifisering. Ikke noe batteri, klar og ren lyd!

(Klikk på bildene for større versjoner)